Secubit secarik tentang saya =)

My photo
Welcome to my page =) thanks for being my friend =) I love u =) .Secubit tentang diri saya . Berasal dari utaqha dan seorang yang agak pemalu. Tujuan blog arfarynazed ditubuhkan untuk mencari ramai teman dan borkongsi isu-isu yang terbaru & menarik =) Thanks to all yang sudi view my page.. =)Jangan lupa Tinggalkan kesan anda yokk =)

Tuesday, December 27

Misterious!

Life is like Misterious!!!

Tahu kenapa?

Sebab kadang-kadang kita tak jangka apa pun boleh berlaku sekelip mata.. even sesaat u know.. !
so tired!!

Tired to : -

Dengan Life environment..

(actually my entry bukan nak merungut ke aper.. tapi terlalu letih berpikir.. dan ending terpaksa ikut kata hati.. ya allah.. kau kuatkan aku dengan segala ujian yang kau berikan, aku hanya mampu lihat dan bersabar.. )

Kadang-kadang hidup nie boleh aku cakap satu hasutan !

u know why?

Bila kita terlalu perlukan seseorang, kenapa orang tue takder?
Tapi bila kita tak perlukan seseorang.. ada jer nak datang..
ape kes meh?

dan.. Kadang-kadang...
bukan hilang kesabaran, tapi kekuatan hati makin lama,makin lemah...
bila dah lemah... segalanya menjadi mustahil bukan?
then, mula nak buat keputusan itu dan ini...

Ayat yang lebih tepat : Dah mula hilang kesabaran... tapi.. mungkin tuhan nak duga semua nie..

Macam-macam kerenah betol!
Cuba la tepat dalam membuat keputusan..
even tak boleh.. belajarlah cakap tak boleh? berat sgtkah mulut anda?
(rasa serba salah) tolong la jgn...
sapa yang memulakan..
so apa pun nak jadi terimalah...


The end!

Thursday, December 1

Say Welcome to Coffee =D


Hah? Coffee..

HEyy Guys..

For this friday, i would like to update about cOFfee..

....Rasa macam peliks....
Nak tahu kenapa?

Actually, aku selalu marah mymum cz she always drink coffee everyday & every morning...
but!! she already has a migraine.. so.. she suppose to take one pack for one day..
"Less is more "

=D

..... dan aku lah orang nya yang selalu marah my mum.. kalau my mum cakap,
"mama sakit kepala la.."
then the best answer from me is.. "coffee"
hahahaha

but, now.. baru aku tahu.. The best of coffee..
hehe...

Dengan kopi..anda akan selamat dari terus tertido tak semena-mena. that mean, Let say if u at office and sometime u feel mengantok giler sebab maybe anda tak cukup tido kan.... so the best answer is .. "Minumlah kopi.".
insyaallah rasa mengantuk tue akan berkurang..dan terus menghilang..

Good kan?

..... Baik untuk sistem penghadaman juga...

..Kalo tak percaya minum lah secawan..
=D

" But i prefer white coffee "
Memang feel.
=D

HAH !!!
cLIk -->Coffee <-- to more info...

P/s.. haa.. tunggu ape lagi,, cepat g buat coffee =D



Monday, November 28

S + E + R +A+ B + U + T



Ohh aku SERABOT .. Tuhlunn.. =(


Hye guys !!
hope u guys happy..

For this entry i feel like to shout .shout & shout !!!

(JERITAN BATIN)

=p

Hanya jeritan batin je lah yang mampu aku buat...
susah untuk aku kongsi kan masalah nie kepada orang terdekat...
sebab aku rasa its too personal.. =P
i'm prefer to solve own and if can't handle, then i'll share with my close friend =)

Actually, its not too easy & not too hard..
Aku mesti slesaikan masalah ini juga
kalau tak.. pecah kepala.. sebab kena sentiasa pikir...

Paling aku tak suka dalam hidup adalah "Duress"! Tengok juga lah kan jenis paksaan... depands on situation lah kan.. if 'duress' is more to positive thing.. it's ok for me to follow the rule.. but it's more to "Menyusahkan "!

Serius cakap.. aku tak suka.. jangan la paksa aku...

In generally, kalau nak cakap pasal perasaan.. mana boleh paksa..kan..
tak kan aku nak hipokrit.. layan .. padahal hati.. sebaliknya...
nak cakap lebih2 aku sendiri takut.. bukan apa, nty aku follow juga benda tue..
cuma apa yang boleh aku katakan adalah..
aku tak bersedia.. lebih baik kita berkawan
&
jangan simpan perasaan yang lebih-lebih...

It's to Complicated lah...
Maafkan aku beb... aku straight lah..
i'm so sorry..

But we're still to be a friend.. maybe teman rapat but not in relationship..

dah tue.. berkait pulak.. arrrrhhhhhhhhhhhhhhh

TOO MUCH !!!


The person that i mean not a guy.. but zzzz...
rasa macam bersalah pula..
tapi aku bukan macam tue..
maafkan aku sekali lagi...









Sunday, November 20

Warning On Date 21/11/2011 !!!

Amaran hujan di utara dan pantai timur
21/11/2011 6:07am

KUALA LUMPUR - Hujan sekejap-sekejap kadang kala sederhana dijangka berlaku di Perlis, Kedah, Kelantan dan Terengganu mulai hari ini sehingga Khamis, menurut Jabatan Meteorologi semalam.

Penduduk di kawasan rendah diminta berwaspada kerana hujan tersebut boleh menyebabkan banjir.

Sementara itu angin kencang timur laut selaju 40 hingga 50 km/j dan ombak setinggi 3.5 meter dijangka berlaku di perairan pantai timur Semenanjung dengan keadaan yang sama juga dijangka berlaku di Sarawak, Labuan serta pantai barat Sabah. Angin kencang dan laut bergelora adalah berbahaya kepada bot-bot kecil dan aktiviti laut. - Bernama

Thursday, November 17

Hello


Hello u guys =D

HOW is your day today?
Is it your happy ? or sad?
Even u guys happy or sad .. make sure don't show to others..
Just be professional and always smile..

1st : Thanks to all member that support me.. & visit my blog.. (tq so much)
2nd : If i've free time i also visit your blog and follow..

... Until here.. i got to go...
Thanks again =D
Have a nice day ;)




Thursday, October 27

Sekadar Renungan ...


♥ kalau bercinta, jangan berkepit macam belangkas, hantar surat berbelas-belas, SMS berbalas-balas, masa dating sebelah tandas, berpeluk-peluk dalam bas, asyik menjeling dalam kelas, minum air perghh kongsi segelas...

bila ada konflik , haa mula la nak frust, nak tunai solat pun malas, tak dapat tumpu study dalam kelas, waktu result nak keluar tahu pulak cemas, takut exam tak pass, tup tup awek sendiri kena kebas, kesian.. melepas !

so, jadilah couple yang ada class, berdating ikut lunas, bergaul ada batas, jaga maruah dengan tegas, syariah dijaga dengan jelas, tutur kata sentiasa beralas, kalaulah cinta yang dihulur ikhlas, janganlah bimbang, cintamu pasti berbalas.

♥ kepada yang masih SINGLE,
cinta ibarat kupu-kupu, makin dikejar, makin dihindar. tapi,bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu disaat kau tak terduga. cinta mampu membahagiakanmu, tetapi sering pula ia menyakiti. cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada seseorang yang layak menerimanya.

♥ kepada PLAYBOY/PLAYGIRL,
jangan katakan 'AKU CINTA PADAMU' bila kau tidak benar-benar peduli. jangan bicarakan soal cinta bila itu tidak benar-benar ada. jangan sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat untuk mempermainkannya. jangan menatap ke dalam mata seseorang bila kau lakukan untuk pembohongan. hal paling kejam yang dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tak berniat langsung untuk MENERIMANYA saat ia terjatuh.

♥ kepada yang PATAH HATI,
bertahan selama kau menginginkannya akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu, tetapi apa yang boleh diambil dan dihayati sebagai pengajaran dan hikmahnya.

♥ kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA,
bagaimana kalau jatuh cinta? mahu jatuh, JATUHLAH ! tetapi jangan sampai terjerumus. biar selamba janji stabil. cubalah untuk memahami. bersedialah untuk terluka dan menderita, tetapi jangan disimpan semua rasa jika itu yang benar-benar dialami.

♥ kepada yang TAKUT MENGAKUI,
cinta menyakitkan apabila anda memutuskan hubungan dengan seseorang. tetapi lebih sakit lagi, bila seseorang memutuskan hubungan denganmu. namun, cinta paling menyakitkan apabila orang yang kau cintai langsung tidak megetahui perasaa mu terhadapnya.

♥ kepada yang masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI,
hal yang menyedihkan dalam hidup ialah apabila kau bertemu seseorang, lalu jatuh cinta.akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodoh dan kau telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk orang yang tidak layak. kalau sekarang dia tidak layak, 10 tahun dari sekarang pun dia tidak akan layak. biarkan dia pergi, dan lupakan —


lol!lol!lol!
Chill
=)


Thursday, October 20

Perit, Sakit & Derita



" Pengubat jiwa yang bergelora adalah merindui...
Rindu boleh tercipta dari sebuah KENANGAN....
Kenangan Cinta yang abadi ,tidak pernah luput dari ingatan...
Walaupun ianya kenangan yang mengguris hati,
Namun, ianya sentiasa subur ditaman hati... "


Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...




p/s :Jangan pernah menyakiti, kalau tidak mahu disakiti ........

Friday, October 14

Macam Peliks.. tapi mungkin benar... hurmm...

Tajuk apekah ini ??
To siapa ? hehe

Actually, aku cam peliks la dunia persahabatan .. zaman skunk nie..
bagi aku sangat lah normal kalau bergaduh sikit-sikit tue.
tapi kadang kala gaduh seteruk mana pun lama-lama akan baik juga~

Tapi kalau fikir tentang keakraban ?
apa yang ada pada keakraban?
sekuat mana pun sesebuah persahabatan,
kalau tak disemai lama-lama akan pudar juga...

bila persahabatan mulai pudar...
masing-masing confirm-confirm tak bertegur sapa..

Tapi ?
kalau bergaduh then tak boleh nak maafkan pula macam mana?
kalau bergaduh atas alasan mulut macam tuut,, macam mana pula?
Kalau bergaduh atas dasar difitnah ?

Kesimpulanya, kita manusia confirm-confirm pernah buat kesilapan..
tak kisah lah kesilapan tu kecil atau sebesar mana pun...
kita sebagai manusia harus memaafkan dan memaafi..
semuanya atas diri masing-masing ...

Tapi jika kita susah untuk maafkan seseorang tue...
better selepas memaafkan..
jangan la kerap contack lagi...
confirm hidup aman.. huahuahua...

Sakit juga ati.. kalau bergaduh kerana difitnah kan..
tapi chill lahh.. tuhan ada... =)

To yang suka menambah-nambahkan cerita/ fitnah.. sudah-sudah la wat kerja amal... tue..
seteruk mana pun orang tue, cermin dulu diri sendiri tue dulu sebelum nak cermin diri orang lain... sebab kadang2 kita tak pernah perasan buruk kita... orang lain akan nampak buruk kita.. tapi kita sendiri takkan nampak buruk kita...



LOL,LOL,LOL
CHill



Monday, October 10

3 Things


Its motivate my self
High confident level
Challenge myself

That why we call life in kota metropolitan

Sunday, October 9

Suggestion to u olls !


Jika anda sedang kecewa...
Amal lah doa nie...
Insyaallah...
Kembali Tenang....


Bye,bye,bye
=D

Saturday, October 8

Segalanya lebih baik buat sendiri !


^That Why we call life.....*




Heloo.. yoww.... Whuzzup... to all my fenz.. Sihat ?

Dah 6 bulan berlalu...So, tiba lah sekarang aku wake up dari tido yang lama.. hehe..
Agak ler.. gua nak tido sampi 6 bulan .. adoyaii.. hehe... Actually, i already have my own mission .. wahhh... What mission ? Actually before this my daily routine is eat, sleep and watch television, But Now, i have change my Bad routine .... cewahhh... perasan la sekejab...

Actually, aku dah start nak cari benda yang selama nie aku impikan... tapi macam biasalah.. segalanya memerlukan masa untuk menyempurnakan sesuatu misi.. so, Just slowly.. kan.. maybe is better than fast.. sebab keadaan sekarang nie macam tak kena ja... so, take time la kowt kan...

Kadang-kadang benda yang free dalam hidup nie.. memang best kan.. tapi sampai bila beb.. sampai bila kita nak senang selalu... Sampai bila kita nak selesa memanjang... Walau sesenang pun hidup kita, akan tiba satu hari yang akan menyusahkan kita.. Biasa la hidup adalah realiti kehidupan... segalanya berkemungkinan ... so, y not...but, The best thing is Usaha Tangga kebijaksanaan..

Apa sahaja yang kita perlukan dalam hidup ini.. bukan lah secepat kilat hasilnya.. of course take a time.. maybe long time and maybe short time.. but the important is try the best... I'll try my best to get what i want...

When we feels lonely.. its hard to handle that situation ... Sometime we remember the past cogitation.. Even , dah dapat pengganti baru pun.. perasaan yang lama tue tiba-tiba datang menyerang tak tentu pasal.. The best thing to do is just rileks, cool gugurl.. and always remind yourself.. maybe some day he will coming.. just rileks.. masa yang akan menentukan segala-galanya.. hidup kita nie kan umpama roda/tayar kereta.. kadang kita ada kat atas.. kadang kita kat bawah.. jadi chill lah.. tak payah nk kusut kan fikiran tue sangat....

Kalau nak cakap pasal kahwin.. bila-bila pun boleh kahwin... suatu hari nanti, jodoh kita akan datang ... even kita kena juga usahakan lah... takkan nak harap jodoh tue senang lenang nak datang. hahaha.. giler ka per..

Anyway, Sabar adalah segala kunci ketenangan yang abadi.. kadang-kadang orang yang paling rapat dengan kita pun tak pernah nak faham kita... habis, macam mana pula orang luar? hmm.. fikir-fikirkan lah... Sebab tue kita sendiri yang kena memulakan langkah dari mengharap orang untuk hidup lebih selesa walaupun banyak rintangan yang akan kita harungi... yang penting hasil titik peluh sendiri dan hati puas!! hehe


Bye gugurl
LOL ! LOL! LOL!
=D

Monday, October 3

Oh Lelaki yang tak pernah habis wat hal!



Bukan niat nak salahkan lelaki... Tapi, tolong la hargai perempuan ! boleh tak.. meyampah betol!

Bukan aku nak cakap pompuan nie baik nak mampus.. sebenrnya sama ja.. cuma si Lelaki nie..

Cuba la pikir panjang2 dulu... sebelum wat keputusan? boleh ke?


.... Situasi ....

Patut @ tak patut ?

9 september 2011

Leman yang menganggap Tipah sebagai kawan baiknya

Bagi fone free & RM100 free tak perlu bayar....

2 October 2011

Leman yang tadi nampak macho nak mampus, tiba-tiba datang ke rumah Tipah dengan

membawa Timah (kawan pejabat) semata-mata nak ambil balik barang dier tadi..(Tanpa pengetahuan Tipah)

Tak ke buruk siku namanya...

To Leman lah kan.. nampak sangat la.. asal baru nak mengayat macho tahap babun, tapi bila dah sengket kering tahap longkang...

Tolong la ikhlas sikit... halal aje la... cakap kerja? mana p duit habis? bahlul punya olang.. itu kepala lutut sudah bengkok .. itu pasal kepala otak talak boleh guna lagi. apa punya tur la.


p/s : Kesian kawan aku... teranaiya.. pastulak pers dia hilang segala.. byk2 la sabor yer.. cik Tipah...





Friday, September 23

Pantang Tok Nenek Aku !


Geram sungguh aku bila tengok lelaki menjadikan perempuan sebagai hamba seks mereka.

If, bini sorang okey la. nie sampai 4 orang .. then tak adil... apelahh nak jadi ...

Pastu, lebihkan isteri yang ke 4..

Kalau nk berpolygami, pandai pula menggunakan ilmu dalam islam, untuk menutup mata bini-bini.. mereka.. yang lain...

Tp, pada dasarnya,... hmmm...

Ralat betol !

Thursday, September 22

Kadang-Kadang Rindu Juga!



Sekali-sekala rindu juga, tapi apakan daya...

Rindu je lah yang ku mampu...

Hanya Rindu dan Kenangan yang sentiasa segar diingatan...

Thanks dear, because make me smile..

U make me feel love when with you..

and, Make me laugh, smile, love...

P/s : Mulut boleh saja untuk menipu, tetapi hati jauh sekali...

Walau pun sesaat, tetapi ia penuh bermakna..

....i miss you & forgive me...

Wednesday, September 21

Share Sahaja




Assalamualaikum,

Sihat ke anda sekalian ? Hope U.olz sihat. happy. and enjoy your self okey.. ;) ok. memang dah lama tak update , jangan la tanya kenapa.. alasan yang sama diberikan iaitu sibuk je memanjang.. haha.. kononnya sibuk la sangat... yups, memang sibuk giler kau.. hahaha.. no lah okey, actually, i ade beberapa masalah yang perlu ketenangan diri... so, terpaksa mengambil mc untuk update blog okey.. hehe..

okey, let's start..

Okey ...y? i tulis Share sahaja.. ?
Entry kali nie i prefer nak bagi pendapat je..


Okey, istilah Couple and Single memang seronok sangat kalau nk cakap kan.. but, bukan semua orang suka, ada jugak yang menyampah. so, masing-masinglah kan, akan tetapi lain pula pada aku, amat suka dengan benda-benda yang berkait iaitu perempuan dan lelaki.. nama pun couple of course la orang akan cakap tentang lelaki dan perempaun, if sebaliknya.. malas la nk amer port ... masing-masing ada pendapat sendiri kan.. okey...


Okey, tetapi kan.. kalau rasa bahagia sgt lah kan... asal nak kena makan hati kerana seorang lelaki? hello? best ke hidup cam tue... sikit pun tak chill langsung okey... , if tak boleh belah kalau hidup macam tue... asal nk waitting... tunggu ape lagi girls... but, berbeza pula jika terlalu rasa sayang... perasaan sayang nie lah.. selalu membutakan kita sebagai seorang perempuan... tak kisah la macam mana situasi pun... asal kerana sayang, sanggup dipermainkan lelaki, jadi hamba, diperalat hidup-hidup, ditertawa, diperguna dan sebagainya.. (banyak sangat kalau nk letak kat sini... so setakat nie je lah yang aku mampu letak ) Happy ke hidup , kalau selalu menangis... ? tak kan... so, tolong la.. jangan la jadi alat -alat kepada seorang manusia yang tak pernah menghargai anda.. Seriusly, Belah la.. tak payah nak tunggu sat ke apa ka...

You Know why aku cakap macam tue.. sebab jangan lah biasakan diri tue diperkotak katikkan okey please lah okey... sebab terlalu "SAKIT" kalau dibiarkan lama "TERLUKA" jika tidak diubati pasti "BERNANAH" .

............Dan satu lagi ! Tak payah la nak bebankan masalah dengan BERDENDAM ! Please la.. untuk apa berdendam? Dendam dibalas dendam memang tak kan langsai.. apa yang patut buat,senang jer.. Rileks minda.. solat dan berdoa.. insyaallah... hati kita akan tenang... Soal Dendam? jangan fikir langsung... senang cakap, sakit akan dibalas dengan sakit.. =) biarlah yang Maha berkuasa ja membalas segalanya... ingat.. tuhan, selalu bersama kita ;)

Yang bersalah tetap akan dihukum....=)



Mulakan hidup baru..... Lupakan kisah cintan -cintun yang lampau..

=)

To single .. berseronok lah anda dengan kawan-kawan... =) kadang-kadang kawan-kawan akan buat kita happy dan dengan kawan-kawan juga kita dapat menikmati hidup yang sebenar...

Kalau ada jodoh tak kemana ??

P/s : yang penting Happy puas2 dulu...






Tuesday, September 13

The reality of life


Elo & Hye

Pernah kah anda happy macam nak mampus .. sampi melompat-lompat cam orang hilang kawalan?
Pernah kah anda sedih giler... sempai menangis.. mengadu habih kat kakak, abang, ayah dan mak?
Pernahkan anda cemburu yang teramat.. sampi nak mengawal gerak geri pasangan anda?
pernahkan anda marah.. sampai merah pipi tue.. heeee..

INILAH DIPANGGIL REALITI KEHIDUPAN....

Tidak kira apa yang berlaku... dalam hidup kita..tak kira baik atau pun buruk segalanya adalah dugaan masa lampau mungkin..yang kita tidak pernah sedar semua itu... segalanya.. berlalu begitu.. cepat...


Just forget it and smile =)





Thursday, September 8

Sehari bersama budak-budak tecik haha =)


Assalam,

Rasanya ada satu tips yang aku ingin kongsikan to u-ollz .. U know y.. Salah satu cara untuk menghilangkan Stress adalah dengan melayan karenah budak-budak tecik... haha..

Okey... okey... kalau tak percaya cuba try... just layan diorang.. hehe seriously, tention yang beriban dalam kepala hotak tue.. atlease 78 % akan hilang ok...


...............Dan ini lah yang terjadi..........

( Jadi photographer kepada dua budak tecik nie =) )












* Hilanglah sgt kan tntion... diorang nie degil.. tanak dengar cakap.. hehe =p
* Sekali sekala boleh la layan diorang nie.. kalau hari-hari.. perhhhhh.....

Wednesday, September 7

Oh, Why ?



Assalam,

Kenapa perlu takut dengan kebenaran... ?
Kalau ianya memang tidak dapat dielak?

But.. WHY?

Why,Why,Why u Keep silent ?

Yes, I know maybe u don't want if we're always fight like before?

Ok. Just tell the true.. i never blame you..

Please .. =(


As you Know.. imy u so much ...

.........and once again imy u.......





Tuesday, September 6

Whatever...


For the Ladies and Gentleman..

Saya tetap ingat anda..

=)

So, saya tidor Dulu

Zzzzz~


Salam Aidilfitri.. =)


Salam Aidilfitri...




Hye... Dikesempatan terluang nie.. aku nak mengucapkan selamat hari raya to all friends.. yang mengenali aku.. dan yang tak berapa nak kenali aku.. heee ~ Hope hari raya tahun nie memberi begitu makna kepada kamu semua...


SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Sangat la tipu kalau aku cakap "Hari raya lah paling tak best".. kan? kan? Not to u ~alls but Yes to me.. Nak buat macam mana kan? Dah lumrah kehidupan kita.. tak semua orang akan rasa gembira, bahagia dan senang bila menyambut raya... masing-masing ada masalah yang tak boleh dielak..

Paling penting... apa yang berlaku.. mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku.. Yang aku mampu adalah sentiasa tersenyum pada zahir.. but reality ? Hanya Allah s.w.t yang memahami apa yang aku rasa.. betapa banyak nya aku bersabar... =) Lagi pun tak rugi kita bersabar... =)

So, untuk menutup segala keluh resah dan moody aku... maybe paksa kan diri aku dengan menunjukkan wajah yang ceria pada zahirnya.... =) Nmpak tak macam tak ikhas?? no lah okey... aku ikhlas... cuma terpaksa berselindung.. =)



--------









Saturday, September 3

I just need him now =(


Assalam.. u~olls..

Hanya ingin meluahkan apa yang tersirat didalam hati yang penuh tanda tanya..

" Seriusly, kadang-kadang aku pelikz gile, Didalam sebuah hubungan di usia muda.. macam mana ek diorang boleh kekal hingga ke alam perkahwinan? Rahsia ape yg diorang guna .. sampi kekal begitu lama? tetapi bagi aku .. of course la kesetiaan dan kejujuran.. tapi tipu lah kalau tak dak ribut petir yang melanda dalam sebuah hubungan? tapi macam mana diorang handle? "

Aku selalu tertanya tanya menda nie..

...dan jawapan yang tepat.. mungkin jodoh diorang agak nyer... =)


Opss... susah betul nak memahami hati seseorang tue... Macam-macam jenis perangai pelik.. tapi kenapa susah sangat nak berikan penjelasan ??
Penat la.. Cam nie =(


Wednesday, July 27

Kaedah Menyelit huh !!!


Assalamualaikum..

Hye u ~olls ... monink tadi... aku da dalam toilet awam , actually nak kata toilet awam pun tak laa... tapi toilet di satu tempat nie lahh.. yang pasti tidak dikenakan bayaran... aku masuk satu bilik toilet nie.. nampak toilet dari luar bersih jea... tapi bila masuk dalam toilet nk membuang tue.. kotor la juga ~ok laa tapi ... bila tengok belakang pintu toilet tue.. adoyaii.. si gadis.. macam tak dak tong sampah nk buang barang korang tue....

Tak payah la nk selit-menyelit.. barang korang tue.. buang la dalam tong sampah... ehhh.. tak segan ke... ? huh...




Sunday, July 24

Tak payah la nak buat hal sgt..



Assalamualaikum...=D

All ~ moning.. breakfirst apakah pagi nie ? haha.. pagi la sgt kan.. anyway, aku nak cakap sikit la kan.. pasal FACEBOOK nie.. memang banyak kelebihan dan keburukkannya kalau nak berfacebook.. dan antara keburukkannya rasanya semua orang tahu kowt.. "VIRUS"


Tak pasti la.. apa yang aku nak cakap nier betul-betul virus ataupun orang saja nak main-main ke haper kan.. but its not funny k.. . kalau nak semakkan virus-virus jahat nie dalam facebook... Kalau nk hack untuk kepentingan korang tak payah la k.. orang tak ganggu hidup kita y? kita nak ganggu hidup orang.. tak paham betoi laa... adoiii...

Baru-baru nie , ada sorang membe aku... tetiba dapat satu gambar lucah .. dia sendiri cakap tak der nak klik mengklik nie.. but tetiba automatic show kat wall FB dier WTF la kan? kalau iyer pun nak maen-maen or nak pekenakan orang bukan cara yang macam nie la oke.. Be profesional la sikit kalau nk buat something tue kan... tak payah la guna lutut.. guna otak.. tak ke malu ... membe aku tue?? kesian dier.. tak pasal-pasal orang cakap dia bukan-bukan... tambahan pula, gambar yang publish kat wall dier.. tue.. (wanita punya barang pulak tue) asal la ke bengap sgt...

So, diharapkan korang-korang yang selalu kena virus tue or yang tak pernah kena tue.. hati-hati laa... jangan korang pulak yang akan jadi mangsa lepaas nie... Kalau nk hack orang.. dapat beribu or berjuta.. ok gak kan..aku pun nak.. hahaha... so, please la.. kalau nak hack, hack la korang sendiri.. lebih afdal.. hahaha.. tak payah la nak menyusahkan orang...




P/s : Jangan la pendek akal sangat...




Saturday, July 23

Empty Title..

Tuesday, July 19

uihhh kreatif kowt...



Cute kan ?? =P

Greogor Mandel

Korang nak tahu sapa Greogor Mandel nie ??

Klik nie.

Friday, July 15

Doa buat Kekasih...



DOA BUAT KEKASIH


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha
Penyayang...


Ya Allah..
Seandainya telah Engkau catatkan..
Dia milikku tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku..
Titipkanlah kebahagiaan antara kami..
Agar kemesraan itu abadi..

Ya Allah...
Ya Tuhanku..yang Maha Mengasihi...
Seiringkanlah kami melayari hidup..ini..
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan..
Dia bukan milikku...
Bawalah die jauh dr pandanganku...
Luputkanlah dia dr ingatanku...
Dan peliharalah aku dr kekecewaan...

Ya Allah..ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan..
Menolak bayangannya jauh kedada langit..
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya....

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan..
Adalah yang terbaik untukku..
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah..
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaanku..
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan dari hamba-Mu yang dhaif ini...
Janganlah engkau biarkan aku sendirian...
Didunia ini mahupun akhirat..
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan...
dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama sama dapat...
membina kesejahteraan hidup...
Kejalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan
solehah...

Ya Allah..
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat..
Dan peliharalah kami dr azab api neraka...

Amin...amin ..Ya rabbal'aalamin...

Saturday, July 2

Tak payah nak tunjuk diri tue bagus la..



Elo,
Ok.. GO true ok..


" Tak payah la kita nak tunjuk bagus.. kalau kita tue bagus tahap (tak penah bt dosa) sekali pun..

dan

Tak payah nak buat-buat bagus kalau diri tak tak sehebat mana punn..".

Aku paling menyampah dengan sikap manusia yang tunjuk diri dier hebat.. seyes..
Kalau dah hebat.. nak tunjuk hebat.. ok lahh.. dah memang hebat rite.. nie dah la tak hebat mana aihh.. then nak kritik orang.. p balik la.. hahaha...WTF ok..

Kalau tak ganggu hidup orang tak pe.. mampos la kat ko..
Nie nak sibuk hal orang.. pelik taw kadang-kadang orang kita nie..
kenapa nak dengki ? kenapa nak sibuk pasal aku.. sedangkan aku da ka sibuk pasal ko ?..
for me, buang masa ok..

Nak buat satu perubahan yang positive.. of couse lah take a time .. tak kan nak guna ahli silap mata ...?? ape ke B**** sgt..
Kalau tengok dari segi umur... rasanya dah matured ..but.. i dun think so.. (pemikiran tahap kuno ja ) haha..

Aku jenis yang kalau nak cakap.. aku fikir dulu.. diri aku bagus ke tak.. kalau aku bagus.. baru aku nak kritik orang.. bukan jenis cakap dulu baru pikir.. hoho ~

(kritik pun.. tengok juga la kritik jenis mcm mana.. kan )
Kritikan jenis membina len cita la.. kan..

Kalau agak tak cukup ilmu agama g masuk skewl belajar balik la..

PLEASE LA, BE A PROFESIONAL SIKIT LA..




P/s : Pakaian gua ada guna duit mak bapak lu ka? No kan.. so tak payah nk sibuk sangat la...hahha





Thursday, June 30

Segala Ketentuan-NYA....



Moga berbahagia hingga ke anak cucu...
Mungkin dia lah yang terbaik dan dapat membuat kau bahagia..
Perkenalan kita hanya lah sementara..
Segala kenangan.... akan tetap kurindui...
Moga ikatan yang suci itu kekal hingga selamanya ..

*Sebuah nukilan dari seorang gadis yang redha segala ketentuanya...




2/7/2011


Tuesday, June 28

~ Kisah Janji Di Mungkiri ~


Assalamualaikum...

KISAH nie tak dak KENA-MENGENA dengan sesiapa pun

ianya hanyalah sebuah KISAH DARI kenangan saya sendiri..

Tiada COPYRIGHT dari mana-mana pihak..

=)





AL-KISAH JANJI DI MUNGKIRI


Sometime langit tak selalunya cerah.. Mungkin kadang-kadang ada ombak dan badainya.. Selalunya kejutan yang sentiasa kita terima dalam hidup kita , pada mulanya amat lah perit.. jika ianya berkaitan HATI DAN PERASAAN kan? Bahagia mana pun sebuah perhubungan itu mesti tidak lepas dari dugaan yang kadang-kadang kita harus terima segalanya . Dan tolong jangan tunding jari kepada pasangan anda okey.. sebab mungkin segala dugaan tersebut ada hikmahnya disebaliknya...




Bila BAHAGIA mendatang.. segalanya-galanya berada diawangan.. yer lahh.. hati berbunga-bunga lah katakan.. Dan bila dah Bahagia.. Mulalah Si Lelaki nak berjanji .. Dan pada masa yang sama Lelaki nie tak sedar .. waktu bahagia. semua nampak indah berlaka.... Lelaki tue tak pikir samada adakah si perempuan itu hak milik kekalnya? Yes.. Kita memang kena usaha untuk mencari .. Tapi kalau sebut soal Jodoh ?? Siapa pun tak dapat nak lari la... Itu semua kerja tuhan?? siapa kita nak lawan Takdir dari YANG BERKUASA ? Cakap skettt... Okey.. bila Si Lelaki nie dah mula berjanji ? perempuan? walaupun nampak chill gila.. tapi hati ?? hanya tuhan ja lah taw hati dier.. kan? ape yang dia rasa kan? Korang leh pikir sendiri lahh.. (perasaan perempuan) dan Lelaki yang taw.. janji lah cam tu cam nie.. Hey ! kepada lelaki kat luar sana.. kalau tak mampu or tak yakin tolong la.. jangan pandai-pandai janji apa-apa pun dengan aweks korang.. alamat nanty korang juga akan menyesal okey !!.. So pikir dulu.. baru cakap, Bukan cakap dulu baru pikir.. huh !



Part DERITA.. jangan cakap la wehh.. sapa yang suka ??? tapi dugaan yang menyedihkan nie mesti kena tabah kan.. kalau tak.. baek tak yah jadi manusia.. Memang kadang-kadang dalam hidup kita nak happy ja.. kalau boleh tak mau sedikit pun derita.. dalam hubungan.. but.. jangan mimpi lahh.. kalau korang couple, nak bahagia 24 jam.. mesti sedikit zarah pun ada juga dugaan nya.. yang membezakan berat dengan tak je.. so, CONTOH lah.. masa dating tue.. baru nak kantoi.. tak kira lah Si lelaki or Perempuan.. time tue baru taW... feel dia GOYANG ke tak.. kata lah si lelaki ada perempuan len.. kantoi ada pic pompuan lain dalam fone.. tak kan perempuan nak silent kan.. mesti lah BENGKEK kowt.. time tue.. cuba pikir balik JANJI UNTUK SEHIDUP SEMATI mana p? hilang? buang dekat mana? nak chill lagi time tue.. heyy !! jangan lah nk bohong ok.. wahai perempuan... Of course la sedih kan?? So , To lelaki jawab sat.. Boleh ke nak jawab ?? or tergeliat lidah.. hahaha.. Gelak-gelak juga.. Be alert sikit laa.. kalau nak couple.. elok-elok laa.. kenapa perlu ada yang lain.. dan kenapa perlu BERJANJI?



"MENYESAL "? tak guna dah okey... Life must go on.. Tak payah nak patah balik kea ape.. orang kata kalau dah ORANG DAH TAK SUKA KITA tak kan lah kita PULUN NAK KAN BALIK.. yes ! Kalau pikir soal sayang.., cinta .. memang kita takut untuk kehilangan insan yang kita sayang... but cuba pikir.. dia boleh buat cam tue dekat kita sesenang dia jea.. yang kita nie pulun jaga hati dia.. FUHHH.. memang panas kowtt...Tolong la jangan bagi muka .. sebab kalau kita (perempuan ) Bagi muka.. naek kepala kowtt.. depa tuhh.. So, beri lah sedikit masa untuk diri sendiri.. Rest your mind.. Tenang kan jiwa dan raga..even, kalau untuk permulaan memang tak dapat nk lupa 100% but slowly laa.. kan.. ada caranya.. tapi bukan drastik segalanya perlukan masa.. okey.., Tolong lahh.. jangan berdendam.. let it go.. jangan simpan dendam or everything the negative thinking.. yang penting bersabar, sentiasa berdoa dan always remind yourself.. lelaki bukan sorang k.. beribu lagi kowtt.. kan.. so chill.. mehh...

But... if he come to you again.. tak kisah lah untuk ke dua,tiga or ke sepuluh puluh kali.. tolong la jangan terima... Boleh la kalau nak terima tapi Just friend jangan lebih-lebih dari tue.. okey.. sebabnya tak mustahil perkara yang sama akan berlaku.. sentiasa AWAS hihi...(JANGAN MELEBIHI HAD MUATAN OK) HAHA..




- THE END -

p/s : Tipu lah korang kalau nak lupa kekasih yang kita cintai sepenuh hati macam tue ja.. atlease.. dengan mengingati kenangan
yang lalu...
ia dapat menjadi pengubat kerinduan
selamanya.....
walaupun dia bukan milik kitaa lagii..
:,


JUST PLAY =p

- A MAN -


Just Read =)





" Lelaki kalau dah berjanji, Tak pernah nak tepati janji "



IMAGES KREDIT BY GOOGLE
MODEL BY ROBERT PATTINSON







Monday, June 27

Kucing Arabian !!!



Assalamualaikum...

Apa khabar ? Diharapkan korang sihat and happy - happy yokk.. =))..Ok.. Dah lama nya tak BlogWorking... hehe.. Kalau tak dulu.. kerap gak.. aku jalan-jalan di blog korang... hehe.. tapi lebey preferr jadi silant Reader jea... hehe.. Kalo aku da masa.. aku komen k.. =)) ..

Okey, Tadi ada aku g jalan-jalan kan.. then, aku ternampak satu pic nie.. alololo.. comey nyer.. dan aku nak kongsi skett lah kan.. Seriusly, comel.. Taw tak kenapa cumil.. sebab bintang nie pandai tutup aurat kowtt.. (Pakai shawl ) hehe.... Maybe tuan dier bt shawl style arab.. haha.. (Just Kidding ok) Hehehe..




Tada... Cumil tak? The Arabian Cat..hehe


Amacam ?? Style takk...

So, what you waiting for ??? hahaha
G la makeup your cat macam nie.. hehe..

Haa.. Kalau korang makeup cat korang.. jangan lupa tuk Kongsi dengan aku key..
Nak tengok juga ~ korang wat style ape.. haha..

P/S : Korang tak pelik kea? kucing nie tak meragam pulak.. kena selubung cam nie.. haha


Saturday, June 25

Bosan Vs Ceria pON !!!

Assalamualaikum ...

My Friends !!

From Today 26/6/2011 saya dah muleh berblog semula =))

Fuhh.. bayangkan hidup tanpa berblog.. memang sungguh terasa kowtt..

(Baru sekarang kowt nak taw )

Nak buat macam mana dugaan terhadap my lappy kesayangan nie..

apa-apa pon kena steady.. SAJA.. =))


Welcome to my New Lappy Life ~


Korang tengok lah sendiri.. rope nyaa.. sebelum nie.. time nie lappy aku tengah tenat.. sampi nak on pun tak boleh.... menangis kowt.. =P Then bila g jea klinik ..Dr mengesahkan lappy aku didapati sedang pengsan.. sebabnya.. tulang nya rosak (Motherboard lah hehe) .. so dalam masa 1 week to 2 week my lappy dah pon sihat walafiat.. alhamdullilahh.. Dr mengesahkan MyLappy aku dah dirawat secukupnya dan boleh bertugas seperti sedia kala.. aminn... =)))


..... Tadaa....
My Lappy dah siap sedia untuk bertugas..
=)))


P/s : Suda mengantokk.. mau tido ponn.. jom lah pown.. =P
Bye-bye
Nyte...

Thursday, June 16

Warrrgghhh hidup tanpa si.....


Si.. LapPy laa.. hehe..
Haaa... Korang engat si ape?
Si jantung hati ? Si buah hati ?

Tader laa.. bukan Jantung hati, or buah hati tapi si lappy....
Si lappy nie la.. tempat pengubat segala-galanya..
wahhh...

hehe.. jiwang dengan lappy la pulok ekk.. '
guraw jea..




Ok.. cuba korang imagine la...
Hope korang paham ..






Laptop baru ( baru tak baru la.. dah nk masuk 4 tahun lahh ) hehe



Then , rosak.. cam nie..cam nak nangis kowt..( actually tak der la kritikal cam nie kan ..) huhu

So, Skunk nie , My lappy sedang di rawat.. di hospital....siap Bedah siasat suma cukup waa... haha
Kira ditempatkan di icu jugak lahh.. haha.. sebab lappy aku pengsan.. haha


Tue lahh.. citer nyaa.. so, minggu nie tak dapat la nk update kerap-kerap entry kan..
so, minta maaf sgt-sgt sebab tak dapat nk blogworking di entry terbaru anda..
tapi, minggu depan insyaalah.. =)

P/s : Rindu kowtt kat lappy.. can nk g ziarah je.. hihi





Sunday, June 12

Tsucintami Problemas


Tsucintami Problemas



Memang lumrah dalam kehidupan kadang-kadang kita berada di atas sekali dan kadang-kadang terlampau bawah sangat.. so, lebih baik serdahana dari terlampau lebih atau terlampau kurang.. contoh yang paling terbaik dalam masakan.. kalau nak tambah rasa yang enak, mesti lah masuk perisa kan.. ta kisah la... perisa jenis or jenama apa pun.. tapi mesti setengah ja kan.. kalau terlampau sedikit pun, tak boleh dan kalau terlampau banyak sangat pun tak boleh so, Biarkan ianya serdahana..

Hehehe.. bukan segmen masakan yo0.. just nak bagi contoh jew..
Jangan salah anggap yer.. =P

Sebenarnya, aku nak ketengahkan perihal Cinta atau dalam English we Call Love ( Versi Lady Gaga ) hahaha.. Aku bukan lah nk hujah macam penceramah ok.. hehe.. just nak luahkan apa yang bersarang didalam hati jewp.. sebab disini lah tempat nya untuk aku lepaskan segalanya =)) sekurang-kurangnya beban tue ringan lah sikit kan.. Tak de lah kepla hotak nie berat nak mamp** kan .. hikhik..

Apa yang aku nak cakap ini jea :


For Man : Kalau belum bersedia dalam perhubungan.. just chill meh... jangan la nak paksa kan diri tue.... yes!!.. bukan sume benda ko nak bg taw kt aweks ko beb ! tapi jangan la nak buat something tue sampi aweks ko tu shak ko bukan-bukan ... Sial la ko nie... Bila dah awek ko shak yang bukan -bukan ko tau pon nak serabot kepala....

For women : Kalau dah nak marah sangat.. beragak-agak la.. jangan la lepas suma amarah ko tue dekat balak ko, kang tak pasal-pasal kena talak 10 kowt.. huhu.. kalau dah terlepas amarah ko tue.. tak reti-reti nak mintak maaf kea.. kalau dia sayang ko, dia terima ko balik punye..


~Situasi : Tengah di landa tsucintami

~Location : Sebelum tidur..



*Merapu meraban !!




Wednesday, June 8

Saya Perlukan Senyuman Anda sahaja =D


Assalamualaikum..

To U~ Olls ~ Soryy sebab dah lama tak update entry sebab korang-korang faham la.. musim cuti Sekolah nie.. boring juga kalau asyik lepak kat umah jea .. heee nanak juga Bercuti kann.. even tak lama pun aku bercuti tapi kenikmatan begitu terasa heee ~ Sebelum aku nak bla..bla..blaa.. lagi, aku nak ucapka Thanks a lot!! kepada sesape yang pernah visit my blog, Give your comment, and yang follow .. walaupun tadelah hebat sangat blog aku nie,. tapi aku amat berterima kasih yer .. haa.. tak lupa juga yang rajin-rajin membaca entry chill aku. hihi (Chill la sgt kan ..) hikhik..
Nah... aku nak hadiah kan pic nie kat korang... jangan lupa senyum taw.. selepas tengok.. hikhik




Chakk ! Chak ! Chak ! =D



Back to the topic yo0o0o.. Hehe.. actually cuti sekolah nie.. memang tak dinafikan ramai yang mengambil kesempatan untuk lepak dengan family, kawan-kawan, saudara-mara, teman tapi mesra , tak pun teman tapi baru nak mesra, hihi tunang ke.. husband ke..wife ke.. boyfriend ke.. special boyfriend ke.. tak pun skandals ke.. hikhik ape-ape jea la.. yang penting ..Enjoyy !! hahaha

Waktu ccam gini lah kita leh luangkan masa dengan yang tersayang kan.. i mean family ..la.. kalau korang tue tak tau la.. hehe. Banyak juga lah perkara yang kita leh kongsikan dengan family, tambah2 lagi tentang masalah yang kita hadapi tak pun bincangkan tentang masa hadapan dan sebagainya lahh..

Hmm.. tak lupa juga kepada yang nak buat perancangan masa hadapan .. Sudah semestinya "BERKAHWIN " hehe.. =D . Memang tak dinafikan ramai giler kowt kenduri kahwin.. macam-macam jenis kad kahwin atas meja depan nuhh.. sampai loteih den tengok.. hehe.. papew pun dapat juga tengok diorang punyer persiapan, hantaran, baju pengantin dan sebagainya.. orang kata servey-servey la sikit kan.. hikhik.. penting tue.. tambah-tambah pompuan.. Kalau boleh urusan perkahwinan nie lebih afdal kalau kita sendiri yang bertungkus lumus uruskan sendiri tanpa mengharapkan bantuan orang lain.. Biasa lah hidup kan bermacam-macam dugaan.. mulut orang bukan boleh ditutup.. mesti suma benda ada yang tak kena~

So, kepada sesiapa yang bakal @ sudah pun menjadi pengantin baru.. aku ucapkan tahniah.. dan "SELAMAT PENGANTIN BARU" dan kepada yang nak bertunang pula "SELAMAT BERTUNANG" =) Semoga Korang berbahagia sampai ke akhir hayat.. Amin.. =D


Chill la.. kan..=D

Ok ... Sebelum aku nak akhiri hujah yang tak berapa nak panjang nie.. Aku nak share something dengan korang.. Aku sebenarnya dah lama dah nak share mende nie.. tapi hari nie , baru aku dapat share.. Korang layan lah .. Memang Sempoii habis...



THE YELLOW DRIVER



P/s : Korang boleh buat gaya nie ke ? Kasi demo cikit .. hihi

Monday, May 30

Engagement =) Mohh ~



Video Engagement of Syira Aiyob and Zahiril Adzim


Jom Layan sama~sama

=)



Assalamualaikum...

Dah habis layan ?? Cam ner? ape korang rasa ?
=) Mesti happy sangat kan ... sekali seumor hidup kowt.. leh dapat cam nie kan~

Actually, Tujuan aku memilih video klip nie.. sebab suka sangat tengok pasangan nie...

so, aku nak kongsi-kongsikan lah dengan u~alls suma~
Mana taw anda, anda dan anda leh dapat idea untuk majlis korang nanty~
Lagi pun sekarang kan musim cuti sekolah.. banyak sangat majlis kahwin sana sini ~
so , aku pun terikut-ikut nak layan cam video kat atas nie kan..

Selamat Menonton

Chill laa hahaha....

Saturday, May 28

NotHING ~








P/s : Dulu aku selalu layan lagu nie time g karok.. dan skunk bukan setakat layan 70 % dah menjadi separuh dalam hidup aku ~



Thursday, May 26

Ceriteria Donat !!!


Assalamualaikum...

Korang penah tengok tak Celoteh budak-budak layan Donat caner ?? Korang nak tahu x?



Location : Kat Ruang Dapur


Ada lah sorang cucu nie nama dia Lokman, die tengah breakfirst an.. . sambil tue Nenek dia tengah basuh pinggan , Tiba-tiba Lokman kata kat nenek dia ..

" Nenek, Lokman tak suka la lubang kat donat nie "

Neneknye menjawab.....

" Tak pe.. Lokman makan dulu donat tue, Nanti nenek habiskan lubang dia.. "




Lokman..Lokman..Lokman... Awat LOL sgt .. =D

















Wednesday, May 25

Penalty Shoot Out !!! Moh Layan !!!




Assalamualaikum....

U~olls.. Baik kahh? Sihat kah ? harap-harap korang disana dan disanun sihat -sihat yok.. jangan terlebih makan ataupun terkurang makan.... hehe.. hahaha apa pon yang kita wat kene lah bersedahana~ .. yokk ~ blalalala... hahaha (Leter dulu ) kan...



What the Penalty Shoot Out ? yoO ~

The "Penalty Shoot Out " is One game when someone yang tengah boring-boring ~ haha... Yes la..Engat tipu ke ? Betol ok..

"Five strikers line up for a Penalty Shoot-Out competition. Study the relevant information about the strikers and keeper, make an informed decision and place your bet. You also have the option to place further side bets on where the strike will cross the line "- About the Penalty Shoot Out.

Hahaha.. actually, Game nie tak lah sehebat game drift yang korang layan tue.. haha.. biasa jer.. game nie.. kalau korang yang dah lama tak main bola ke , dah lama tak g futsal ke, or asyik layan game tanam-tanaman cam farmville kan tak pon game tembak-tembak ke... apa kata korang layan Penalty shoot Out game nie.. haha... atlease korang leh lahh lepaskan tension korang kat bf or gf ke or papew jer lahh kan... tak pon nak suka-suki kan.. atlease korang tak bosan... game nie boleh la.. nak bantu kowtt.. kan.. hihi..


Just Follow this Rule ok =D

Firstly, Log in Fb korang.. (Make sure u~olls ade akaun Fb ok)

Then, just Click Here ok.. Dah Pon boleh main..

That it..


~ Aku just bagi suggestion jea kat korang.. ok.. tak tahu lah korang seronok beronok ke x kan~

Jom Lawan dua~,~ hihi

=D